4. sep, 2019

25 Augusti 2010 gick jag ut för att försöka få någon bild på älgar. Detta var i Charlottenberg i Värmland.

Uppe i Kojbråten låg det någon havreåker där älgar brukar vilja visa sig. Denna kväll skulle dock bli lite annorlunda. Efter att sett lite Rådjur som jag började att fota tog det inte så värst lång stund innan höga knak hördes från skogsbrynet.

Ut kommer tre älgar, tre tjurar, varav två var vita! En väldigt speciel situation. Jag visste just då att de allra flesta människorna på vår jord aldrig någonsin kommer få se en vit älg i verkligheten. Och där stod jag nu och bara insöp ögonblicket. 

Visst, bilden i sig är kanske inget vidare. Har idag både bättre utrustning och ett större kunnande i själva fototekniken. Men dokumentärt att få denna bild av en högst sensationell händelse är personligt så mycket mer värt.

Nu har jag sett ganska många vita älgar i mina dar, då detta är ett gulddelta för denna sagoälg, vit till färgen. Bara 200m från detta ställe såg jag en annan gång Ko med två kalvar, alla tre vita. Dock utan kamera den gången.

De flesta vita älgar i bygdeerna omkring (inkl. Ferdinand) finns det massor av bilder på. De har fotografen Tommy Johansson förevigat. Har egen sida (ute foto) och även Instagram. Gå in och kika om ni är intresserade av just vita älgar (+annat).

Hoppas någon av er även gillar denna bild och kan känna det magiska just jag kände denna -en gång i livet kväll-. 

/Tony 

18. jul, 2019

Blev en kort foto-session idag, mitt på ljusa dagen. Alltid kul att plocka fram min Canon 5d Mark II. Detta motiv är en omhändertagen vildkatt, mitt i de djupa skogarna i Sölje, Värmland. Är taget med mitt Macro Tamron SP 90.

Hoppas er sommar är bra där ute.

/Tony

24. apr, 2019

Nu har sidan precis passerat 20000 besök 👏🏻👏🏻👏🏻

Tusen Tack alla 😀

 

Våren fortsätter på ett strålande sätt med fantastiskt väder. Hoppas fet håller i sig och gärna med lite regn i mellanåt 👍

23. apr, 2019

Våren har gjort sitt intåg med rekordfart, från vinter till vår på några små millisekunder, ja så känns det i alla fall.+20c och sol med ett stort brus av sagolik fågelsång. Visst klimatföränringens "fel", men oavsett så njuter åtminstonne jag ljust nu. Och det är i nuet man ska passa på att vara medveten av njutningens tillgång.

Skulle tro att just våren är den årstid då det tas mest Macrofoton, utan att ha fakta på det. Men våren sätter igång en inre glädjekick som ger en extra lust till foto då ljuset och värmen gör sin närvaro till guldkant.

Jag själv är rellativt ny i Macro-Världens konst, och har oerhört mycket att lära. Man ser ju inte kompositionen riktigt som i landkaps fotograferande. Utan får kanske krypa ner bland vegetiationen eller vad det nu än må vara för att finna intresanta fragment till en bild.

Jag harkombinationen Canon 5d MarkII+Tamron SP90 F2.8 som funkar förträffligt för mitt kunnande.

Macro är väldigt mycket lek och perfekt för mer abstrakta bilder. Bästa "grenen" för det konstnärliga uttrycket. Själv är mina bilder just nu ganska enkla. Men bilden som jag lagt till här i inlägget är lite mer "konstnärlig". Och det är faktiskt en bild på motorhuven på en gamal volvo v70.. Ljuset och speglingen gjorde att jag bara var tvungen att försöka. Nöjd med resultatet blev då jag sällan fotar på detta viset. Och det är ju lite slumpen som kan ge en sådana här typer av foton om man bara öppnar ögonen, eller kanske till och med handlar om fantasin mer?

Lägger in lite bilder i kattegorin Macro på startsidan.

Ha en jättefin vår och ut och pröva macrofotografering, eller åtminstonne bara lyssna på fåglarna..

/Tony

29. mar, 2019

Fick några bilder då jag var ute och fotade Svanar och Gäss. Ja till och med rådjur kom med på bild.

Har inte gått igenom alla än men lägger upp en svartvit bild på startande Svanar här. Kommer att fyllas på med några i mappen fåglar. 

Blir ju ganska mycket fotande när man väl är ute, och många bilder blir ganska likvärdiga. Där gäller det att försöka hitta någon som står ut kite jämfört med resten. Inte alltid så lätt. I bland kan man finna någon bild flera månader efter som man helt plötsligt fastnar för.

Fick ingen superduperbra bild igår, men det var ändå förbannat kul att vara ute och både se och höra. Gjorde även en kort vlogg med mobilen, men det går inte att ladda upp den här... Det ska gå men händer absolut inget. Därimot blev det en kort på min Instagram, då på hackig engelska 🤣 

Hoppas ni får en trevlig helg där ute i vår värld 👍

 

/Tony