24. apr, 2019

Nu har sidan precis passerat 20000 besök 👏🏻👏🏻👏🏻

Tusen Tack alla 😀

 

Våren fortsätter på ett strålande sätt med fantastiskt väder. Hoppas fet håller i sig och gärna med lite regn i mellanåt 👍

23. apr, 2019

Våren har gjort sitt intåg med rekordfart, från vinter till vår på några små millisekunder, ja så känns det i alla fall.+20c och sol med ett stort brus av sagolik fågelsång. Visst klimatföränringens "fel", men oavsett så njuter åtminstonne jag ljust nu. Och det är i nuet man ska passa på att vara medveten av njutningens tillgång.

Skulle tro att just våren är den årstid då det tas mest Macrofoton, utan att ha fakta på det. Men våren sätter igång en inre glädjekick som ger en extra lust till foto då ljuset och värmen gör sin närvaro till guldkant.

Jag själv är rellativt ny i Macro-Världens konst, och har oerhört mycket att lära. Man ser ju inte kompositionen riktigt som i landkaps fotograferande. Utan får kanske krypa ner bland vegetiationen eller vad det nu än må vara för att finna intresanta fragment till en bild.

Jag harkombinationen Canon 5d MarkII+Tamron SP90 F2.8 som funkar förträffligt för mitt kunnande.

Macro är väldigt mycket lek och perfekt för mer abstrakta bilder. Bästa "grenen" för det konstnärliga uttrycket. Själv är mina bilder just nu ganska enkla. Men bilden som jag lagt till här i inlägget är lite mer "konstnärlig". Och det är faktiskt en bild på motorhuven på en gamal volvo v70.. Ljuset och speglingen gjorde att jag bara var tvungen att försöka. Nöjd med resultatet blev då jag sällan fotar på detta viset. Och det är ju lite slumpen som kan ge en sådana här typer av foton om man bara öppnar ögonen, eller kanske till och med handlar om fantasin mer?

Lägger in lite bilder i kattegorin Macro på startsidan.

Ha en jättefin vår och ut och pröva macrofotografering, eller åtminstonne bara lyssna på fåglarna..

/Tony

29. mar, 2019

Fick några bilder då jag var ute och fotade Svanar och Gäss. Ja till och med rådjur kom med på bild.

Har inte gått igenom alla än men lägger upp en svartvit bild på startande Svanar här. Kommer att fyllas på med några i mappen fåglar. 

Blir ju ganska mycket fotande när man väl är ute, och många bilder blir ganska likvärdiga. Där gäller det att försöka hitta någon som står ut kite jämfört med resten. Inte alltid så lätt. I bland kan man finna någon bild flera månader efter som man helt plötsligt fastnar för.

Fick ingen superduperbra bild igår, men det var ändå förbannat kul att vara ute och både se och höra. Gjorde även en kort vlogg med mobilen, men det går inte att ladda upp den här... Det ska gå men händer absolut inget. Därimot blev det en kort på min Instagram, då på hackig engelska 🤣 

Hoppas ni får en trevlig helg där ute i vår värld 👍

 

/Tony 

28. mar, 2019

Idag blir det lite fågelfotografering på årets hittills varmaste vårdag. Ja nu vågar jag säga vår på riktigt 😀

Några 100m utanför vårt hem fins stora ängar där det bildads sjöar av smältvatten. och där trivs fåglarna. Har sett mängder av svanar och gäss, och idag har även Tranan hörts. Ska bli ett sant nöje att få försöka föreviga detta på bild. 

Jag använder min Canon 50d MARK II och objektivet Sigma 150-600 Sport. Kommer även ha mitt Tamron 70-200 med. 

Ni kan även följa mig på Instagram TL-Natur och Vildmark ( tl_photo_nature) 👍

Kommer göra ett litet vlogg-inlägg från dagen, dock blir det från mobilen. Men kommer ut här på sidan 👍

Hoppas även ni får chans att njuta denna fantastiska dag 😃

 

/Tony 

12. feb, 2019

Ja så var vi redan inne en bit i februari. Det har varit en period med en hel del snö i Värmländska Grums. Tyvärr blev det ganska fort blidväder och snötäcket sjönk dramatiskt.

endast några dar fick trädens kronor var vackert klädda i den vita varan. Det är oftast så vintrarna här ser ut nu. Man får om man kan njuta av de korta ögonblicken.

För närvarande lyser en sol på en klarblå himmel med en temp på + En alldeles underbar dag att betrakta och bara va.

Ska försöka ut under veckan för att fånga nya vidder eller ögonblick. Man längtar enormt sådana här dagar. Så blir att ladda batterier och putsa linsen och hoppas på det bästa. I går var en flock på dryga 10 Sidensvansar här utanför i trädtoppen. Första gången jag ser dem här hemma. Mycket vackra fåglar. Tyvärr ingen bild men hoppas de återkommer igen.

Önskar er alla en riktigt fin vecka 😀

 

Mvh Tony