22. apr, 2018

Idag blev det lite porträttfoto på min 2 månaders son Isak. Ingen blixt användes utan befintligt ljus. Körde på högt ISO 1600 och ett steg + i exponering. Stor bländare 2.8 och en tid på 1/80. Detta med macroobjektivet Tamron 90mm. 

Gullar själv denna bild på min son ❤️ 

Annars gillar jag helst uteporträtt. Blir så mycket mer variation, och sen har jag ingen blixt igentlifen att använda. Kanske köper in ett studiosett vad det lider. 

Mvh Tony 

20. apr, 2018

Grönska och lummig natur är något jag ser fram imot väldigt mycket. Tystnad och en ljummen vind som får löven att rassla till. Visst bor vi i möjligheternas land med våra fantastiska årstider.  

 

Önskar all en riktigt härlig Fredag /Tony

19. apr, 2018

I bland poppar det upp bilder i arkivet som får en att stanna till. Sakta luckras det i minnesbanken och man börjar minnas. Därför är det i fototots värld värt att titta bakåt i mellanåt. Bilden är ju även ett stoff av minnen från upplevelser vi varit med om.

Här är bilden tagen på Bergsklätt, ett Naturreservat norr om Arvika i västra Värmland. Ett helt igenom underbart ställe. Läs om det på vårt kära google. Och besök stället. Sagolikt vackert med historiska vingslag. Här finns en hel del gravrösen som vittnar om att platsen varit omtyckt i tusentals år.

Vi brukar besöka platsen i mellanåt. Ett par gånger tidigt, ja innan solen gått upp. Tidig vår med en kör av fågelsång. Tranor, kanadagäss, skäggdopping och en hel del andra fina arter. Bl.a. finns hör även Rördrom, som dock jag inte haft nöjet att se. Här finns även mängder av blåsippor och vid några stenrösen även huggorm. 

Färgerna innan solen kommer brukar vara helt underbara, nästa så man glömmer fota då man nästan bara står och gapar. Finns här även några kortare vandringsleder som tar dig runt halvön. Fram till vindskydddet nere vid sjön går det även att ta sig med rullstol då de handikapp anpassat den leden. 

Så vill ni njuta av ljuset, fågelsång och frukost i naturen, besök dåBergsklätt.

 

/Tony Lövgren

15. apr, 2018

Äntligen kom hon, och med storstil entré. Våren, du efterlängtade tid. Nog för att jag gillar vinter, men så lång den blev var solens varma strålar högst efterlängtade. 

Med ett nyss inköpt macroobjektiv så tog jag akt om saken och fann en klick med snödroppar. Detta var tvungen att testas. Blommorna låg i skugga, men reflekterades av den intilliggande asfalten. Kanske inte det mest jättespännande objektet men man får ta de chanser som dyker upp. Då jag är ny med detta objektiv så var det ändå kul att träna lite medans alla fåglar sjöng i bakgrunden. Så där som en varm vårdag gärna får va, med 18 plus i skuggan 😀

Denna bild blir en rookie bild i Macro. Hoppas man ska utvecklas vidare och kunna få en sebart bättre resultat vad det lider. Men fram tills dess får ni hålla till godo med denna. Kommentera gärna hur ni själv ser på macrofoto och dess ädla konst.

 

Mvh Tony 

15. mar, 2018

Var ute på en första vinterpromenad med min nyfödde son och fru. Passade på att ta med kameran och testa mitt macro objektiv på landskap (Tamron 90). Kul att återigen fota loss lite grann, och speciellt i detta härliga vinterlandskap som vi har här i Grums för tillfället.

Bilden i sig är mest en spontanbild där jag tyckte det blev bra då den mörka dungen bildade fin kontrast mot den vita marken. Blev helt klart bäst i svart vitt. Gjorde inte så mycket med bilden mer än att höja kontrasten en smula. Finns lite brus i himlen men det fick vara kvar.

Ingen pangbild men återspeglar lite av hur vintrarna såg ut förr. /Tony