25. apr, 2017

VårBäcken

Var nere vid den lilla porlande bäcken för ett år sdedan och försökte mig på bilder med lite längre slutartid. Det visade sig att det inte var så lätt. Var oerfaren inom detta gebit men läst på en del. Då det var morgon och ganska ljust var det mycket svårt att få till längre tider utan att överexponera. Men det var mest en kul grej jag ville träna på för att kunna utvecklas.

Insåg att filter är nog ett måste för att få till detta någorlunda. Själva platsen är med rörig med massor av ris, så ljust en behaglig bild kan vara svårt att få till ändå. Har nu gått ett år men fortfarande inte införskaffat mig filter hmm.. Skulle behöva lite råd om just detta då det finns en uppsjö att beskåda. Vad rekommenderas tex för solnedgång vid hav? Har ni tips så skriv gärna. Vill utveckla detta vidare. Har nu även testat med - exponering + låg bländare och minsta iso värde. Detta gjorde jag en sen efter middag när lite dimma sköljde in över ängarna. Det funkade hyfsat men inte som jag ville helt.

Bilden från bäckfotot är som ni ser rejält rörig. Så jag konverterade den till svartvitt i Ligtroom 4 och behåll den gröna färgen av mossan i bäcken för att få någon effekt. Men slutartiden blev lite för kort i mitt tycke för att få till den där slöjan över vattnet som längre slutar tider trollar fram. Men det var en mycket rolig händelse att ge sig på något nytt. Att fota är kul även om resultatet i bland blir väldigt varierande =)

Ha en bra dag där ute /Tony