27. jun, 2017

Inspiratörer

Världen är nu idag full av fotografer på olika nivåer. Instagram tex finns det hur mycket som helst, vilket är en av anledningarna till att många idag fotograferar lite extra. För att inte tala om hur enkelt det blitt med digitalkamrorna. Man behöver bara framkalla de bilder man själv fastnar för.

Själv tittar jag mycket på youtube . Där finns massor av inspiration och tips. Följer själv där en Britt, Thomas Heaton, som är fantastisk att följa. Bra videos och fantastiska foton. Kolla in så får ni själva se. Tittar även en del på Fransosen Serge Ramelli, han tipsar mycket om redigering och visar upp fantastiska resultat. Det är de två jag följer mest, men finns mycket mer att se. Bara att söka typ landscape,wildlifephoto, birdphoto osv..

Min förra chef är en annan som inspirerat mig. Han fick mig att köpa min första diggitala systemkamera Canon eos 40d. Som jag fortfarande använder en del, trots den är köpt 2008. Han har en egen hemsida som heter Utefoto. Tommy Johansson som han heter reser runt i världen och fotar mest vilda djur. Men är mest känd och har ett special intresse för Västvärmlands Vita älgar sen många år. Vet att han fotat och dokumenterat över 20 vita olika älgar. Gå in på hanses sida, väl värd ett besök. Var med honom en heldag för en del år sedan och fotade Kungsörn från gömsle. Och det är fortfarande ett av mina starkaste minnen trots att ljuset gjorde att bilderna inte blev mer än dokkumentation. Tyvärr så försvann alla de bilderna + en massa andra då datorn la av. Men synen när en Kungsörn seglar in över myren helt ljudlöst och landar 15-20 m framför dig, det är ren Magi. Vi hade sammanlagt minst fem olika Örnar på besök den dagen en gråmulen Januaridag.

Har ni egna favoriter så tipsa gärna. Förutom att själv fotografera så tittar jag enormt mycket på andras verk, får liksom aldrig nog utav det. Några favoriter till är, Brutus Östlig, Anneli Utter, Lenny Johansson, Bertill Petterson, Magnus Nyman med flera med flera..

Alla ger de mig stor inspiration och får mig att drömma bort en stund. Hoppas själv kunna ge inspiration till er och få upp ert intresse för bilden,både att se och ta tag i en kamera och gå ut och hitta ett guldkorn. Stor lycka till med det.

/Tony