19. apr, 2018

Arkivet

I bland poppar det upp bilder i arkivet som får en att stanna till. Sakta luckras det i minnesbanken och man börjar minnas. Därför är det i fototots värld värt att titta bakåt i mellanåt. Bilden är ju även ett stoff av minnen från upplevelser vi varit med om.

Här är bilden tagen på Bergsklätt, ett Naturreservat norr om Arvika i västra Värmland. Ett helt igenom underbart ställe. Läs om det på vårt kära google. Och besök stället. Sagolikt vackert med historiska vingslag. Här finns en hel del gravrösen som vittnar om att platsen varit omtyckt i tusentals år.

Vi brukar besöka platsen i mellanåt. Ett par gånger tidigt, ja innan solen gått upp. Tidig vår med en kör av fågelsång. Tranor, kanadagäss, skäggdopping och en hel del andra fina arter. Bl.a. finns hör även Rördrom, som dock jag inte haft nöjet att se. Här finns även mängder av blåsippor och vid några stenrösen även huggorm. 

Färgerna innan solen kommer brukar vara helt underbara, nästa så man glömmer fota då man nästan bara står och gapar. Finns här även några kortare vandringsleder som tar dig runt halvön. Fram till vindskydddet nere vid sjön går det även att ta sig med rullstol då de handikapp anpassat den leden. 

Så vill ni njuta av ljuset, fågelsång och frukost i naturen, besök dåBergsklätt.

 

/Tony Lövgren